Történetünk

Kennelünk története, azaz a mi történetünk talán onnan kezdődik, hogy városban emeletes házban nőttem fel és gyermekkori vágyaim netovábbja volt egy kertesház kutyával!

A 8 éves lehettem, amikor a nagymamámnál megkaptuk a húgommal életünk első kutyáját egy igazi kis keveréket, aki talán a egy sima szőrű foxi őssel is bírt, a fekete-fehér kis gombóckát Fillért.

Ő volt az, aki bevezetett, az örök barátság csodás birodalmába és megmutatta, hogy egy oly pici testben is mekkora szív és milyen igaz lélek lakozik. Fillérke jólnevelt kutyalányként együtt aludt a cicákkal és sosem taposta le a veteményest, ami a nagymamám szemében talán a legfontosabb erénye volt. Évente születtek kiskutyái ettől- attól, aki átjutott a kerítésen és mi boldogan nevelgettük, majd ajándékoztuk el a kölyköket.

Miután 7 évesen daganatos betegségben elment, sokáig nem volt kutyám, majd 18 évesen egy olyan baráti társaságba kerültem, ahol sok volt a kutyás és könnyen sikerült megfertőzniük engem is a "mániájukkal". Egy jó barátom révén éveken át dobermannokkal foglalkoztam, majd 1992-ben megszületett az első "igazán, saját" kutyám Forlemont Iván.

Iván 9 évig volt a legjobb barátom és még most is álmodom vele. A dobermann egy hihetetlenül csodálatos fajta. Rettentően nagy szüksége van a gazdájával való igazán szoros kapcsolatra a folyamatos együttlétre, és bármire képes, hogy megfeleljen az igényeinek. Figyelmes, fegyelmezett, nagyon intelligens fantasztikus kutyák, akik olvasnak a gondolatainkban. Majd ha nyugdíjas leszek, azaz újra lesz elég időm csak rá, akkor lesz újra dobermann barátom.
Határszéli-Huncut beaglek
A beaglek, talán Fillér emléke miatt, első látásra szerelem voltak még a dobis korszakomban egy kiállításon szerettem beléjük, aztán amikor meglett a hőn áhított kertesházunk és gyermekem is született, elhatároztuk, hogy a már idősödő Ivánka mellé veszünk egy kis társat, aki majd a kisfiunkkal is jól eljátszik és tűri a gyermeki szeszélyeket.

Iván hamarosan elment a "kutya menyországba" egy novemberi reggelen és a kis beagle szukánk mellé egy másik is került. Aztán két év múlva megérkezett az első alom... és azóta az életem nagy része csak róluk szól. Vannak saját gyermekeim, de ők is azok, ők a Határszéli-Huncut beaglek.

Kennelünkben most négy szuka és három kan beagle él, tricolor, bicolor és egy különleges kék tricolor színváltozatban. A fényképalbumokban mindegyiküket megismerheted.

Minden évben eljárunk a közeli kiállításokra, a határon túl még nem nagyon igyekeztünk, de minden vágyam, hogy egy saját tenyésztésű kutyával érhessek el komoly eredményeket. Ennek érdekében tudatosan és nagy- nagy szerettel, odafigyeléssel tenyésztjük kutyáinkat és megteszünk mindent, hogy egészséges, boldog kisbeagleként kerüljenek tőlünk új családjaikba.
Ugrás az oldal tetejére!